Lamborghinis nya superbil brann – efter 17 mil

En helt ny Lamborghini Revuelto började brinna på motorvägen. Superbilen hade bara gått 17 mil gick inte att rädda och brann upp.

Lamborghini Revuelto hyllades stort när den lanserades. Många bilälskare var oroliga att laddhybridrivlinan skulle förstöra känslan av det italienska sportbilsmärket, men modellen ansågs i stället vara ett stort steg framåt för Lamborghini som tog fram mittmotoriserade superbilar på 1960-talet. 

Modellen har tre elmotorer på 150 hästkrafter var som tillsammans med en V12-motor på 825 hästkrafter ger en totalt systemeffekt på 1015 hästkrafter. 0-100 km/h gör den på 2,5 sekunder och modellens toppfart ligger på 350 km/h. Revuelto väger 1772 kg och har nu mötts av sin första motgång. 

Ethan Duran arbetar som bilhandlare och äger ett flertal lyx- och sportbilar. För ett tag sedan köpte han en Lamborghini Revuelto från 2024, men ägandet av bilen blev kortvarigt och Ethan fick enbart köra 17 mil med sportbilen.

Förra helgen var Ethan ute och körde med Revuelton på motorvägen när han började se rök välla fram från motorn. Han stannade kraftpaketet vid vägkanten för att sedan se hur den började brinna. Bilhandlaren ringde då till brandkåren och började filma branden med sin mobil. I klippet går det att se en Mcdonalds-skylt bakom den brinnande sportbilen.
– Det här är galet, hela bilen brinner, detta är helt galet, säger Ethan i klippet

När brandkåren väl kom fram var superbilen redan förstörd. Efteråt har det diskuterats flitigt på sociala medier vad som kan vara orsaken bakom missödet för sportbilen och hittills har Lamborghini inte valt att återkalla några bilar.
LÄS MER: