Drog sin böter i fartkameran till Högsta Domstolen

En fartsyndare från Dalarna drog sin böter i fartkamera ändå till Högsta domstolen. Nu har HD fattat beslut.

Allt började den 21 april förra året i Hofors kommun, Gästrikland. Dalmasens bil kom i 103 kilometer i timmen och fotograferades av en fartkamera. Bilden skickades iväg till ATK-enheten i Kiruna som jämförde bilden från fartkameran med mannens körkortsbild. Man kom fram till att det var samma person och skickade iväg underlaget med bevis.

Men mannen förnekade brott. Han påstod sig inte vara den som satt bakom ratten och tog fallet till tingsrätten.  Där hävdade mannen bestämt att han inte körde bilen. Men han visste vem som var föraren, men det ville han inte berätta för domstolen, som jämförde bilderna. Domstolen kom fram till att det var en slående likhet mellan bilderna och dömde honom att betala 2800 kronor i böter.
LÄS MER: Okända bötesfällan som kan ge dig dubbel böter

Trots detta gav han sig inte. Mannen överklagade till hovrätten som gav honom kalla handen, man tog inte upp hans fall. Då gick han istället raka vägen till Högsta domstolen som nu slagit fast att de heller inte kommer att ta upp fallet. 
– Det har inte kommit fram några skäl att meddela prövningstillstånd, skriver HD i ett uttalande. 

Därmed står tingsrättens beslut fast och mannen ska betala böterna på 2800 kronor för fortkörningen från förra året, uppger Södra Dalarnas Tidning.
LÄS MER: