Sålde bil värd 190 000 för 40 000: ”Skämsmössa”

Kommunalt bolag sålde bil för vrakpris till en lokal firma. Näringsidkaren gjorde ett klipp och sparade 150 000 kronor.
– Det är bara att ta på sig skämsmössan, säger vd Thomas Kjellsson till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det är det kommunala fastighetsbolaget i Älvdalens kommun, Norra Dalarnas Fastighetsbolag som gjort den skandalomsusade affären, som P4 Dalarna avslöjade på torsdagsmorgonen. Det kommunala bolaget hade leasat en bil under sju år. Till slut skulle de köpa ut bilen för de resterande 40 000 kronorna. Men sedan såldes bilen vidare till ett lokalt företag.

Firman blev givetvis glada över möjligheten att göra ett klipp på det allmännas bekostnad. De erbjöds nämligen att betala endast de 40 000 kronor som det kommunala bolaget köpt ut bilen för.
– Man skäms ju, vi blickar framåt och ska bli bättre, säger Thomas Kjellsson till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det kommunala fastighetsbolaget hävdar att man trodde bilens värde bara var 40 000 kronor. Men en utomstående bilvärderare som radion pratat med, säger att den kan vara värd upp till 190 000 kronor.
– Jag har inte satt mig in i vad den skulle vara värd, vi hörde av oss till en av entreprenörerna på byn och de var intresserade, säger Thomas Kjellsson.

Det var inte konstigt att de var intresserade. Det är sällan man gör ett sådant klipp. Men nu är affären avslutad och går inte att göra ogjord. Bolaget har lovat dyrt och heligt att man ska se över sina rutiner i framtiden. Vilka kopplingar som finns mellan det kommunala fastighetsbolaget och entreprenören som köpte bilen är fortfarande okänt.
LÄS MER: