Därför portades James May från Clarksons fest

I fredags slogs portarna upp till hans nya pub. Men vid dörren fanns en skylt som fick besökarna att höja på ögonbrynen. Jeremy Clarkson portade James May från invigningen.

Det var i fredags som Jeremy Clarkson premiäröppnade sin nya pub “The Farmers Dog” i Asthhall, utanför Burford i Oxfordshire. Han hade köpt det gamla kulturmärkta haket för bara tusen pund och putsat upp det ordentligt inför den högtidliga invigningen. 

Redan långt innan öppningen ringlade kön långt. Men när passagerarna kom nära fick de sig ett gott skratt. Jeremy Clarkson hade satt upp en skylt som portade hans gamla vän och kollega sedan 22 år, James May. Dessutom var premiärministern och Labourledaren Keir Starmer heller inte välkommen.

Inför invigningen hade Jeremy Clarkson uttalat sig om att han aldrig trodde att James May någonsin skulle besöka hans pub. Det var därför som han tog till den lite drastiska åtgärden att porta honom. Men besökarna tyckte enbart det var roligt. Inte heller var det någon Labouranhängare som verkade ta illa vid sig av att Keir Starmer heller inte var välkommen.

Clarksons nya pub serverar öl som är bryggt från råvaror som han själv odlar på sin gård Didly Squat Farm. Priset på en pint ligger strax under genomsnittspriset i Storbritannien och för det initiativet har han fått mycket beröm.

Det var många som ville samtala med Clarkson under premiären. Han svarade trevligt på frågor och hällde upp den första pinten. I engelsk tv sänds också realityserien Clarksons Farm som handlar om den gamla Top Gear-profilen och hans nya lantliga liv.
LÄS MER: