Rekordet: 1372 bilister åkte dit på 72 minuter

Trafikpolisen slog till i en blitz mot bilister. På 72 minuter åkte 1372 bilister fast för att ha kört i ett förbjudet körfält i Tyskland.

Tyska polisen har tröttnat på att motovägsbilisterna struntar i den elektroniska skyltningen. Därför organiserade man ett överraskningsanfall mot marodörerna på motorväg A3 utanför Frankfurt. Resultatet blev en fasttagen syndare var tredje sekund, uppger Frankfurter Rundschau.

Längs den här motorvägen hade trafikledningen stängt av ett körfält. Anledningen var ett vägbygge. Men snart kom det oroande klagomål att bilisterna ändå struntade i den elektroniska skyltningen och använde det förbjudna fältet.

Polisens rekordinsats ger säkrare arbetsmiljö för vägarbetare. Arkivbild: Unsplash

Då genomförde den tyska polisen en kontroll med elektronisk och fjärrstyrd utrustning under torsdagseftermiddagen förra veckan. Mitt under rusningen när människor var som allra mest stressade och på väg in till Frankfurt tog man 1372 syndare på bara 72 minuter. 

Från vägarbetarna var insatsen välkommen. Man har länge fruktat för sin egen säkerhet, efter det har polisen meddelat att man kommer att göra fler insatser för att garantera deras insatser. Alla de som åkte fast under kontrollen riskerar 90 euro i böter samt en prick i det lokala polisregistret, där flera prickar kan innebära ett indraget körkort. 
LÄS MER: