Corvetten tvättad – för första gången på 30 år

En 62 år gammal Corvette C1 tvättades för första gången på 30 år. Totalt har bilen endast gått 1770 mil. Bilen visar sig vara i ett bra ytskick både utvändigt och invändigt trots att den är fylld med musbajs. 

Chevrolet Corvette C1 tillverkades från 1953 till 1962. Modellen är den första generationen av sportbilar tillverkade av Chevrolet. Bilen togs fram av General Motors chef för design, Harley Earl. Han var övertygad om att GM behövde bygga en helt amerikansk tvåsitsig sportbil och 1953 var C1 redo att levereras ut till kunderna. 

Alla exemplar från 1953 gjordes med en röd interiör och en vit utsida. Totalt sett tillverkades endast 300 bilar det året. Av dessa sägs det vara runt 200 kvar än i dag. Efter första produktionsåret fortsatte det att rulla ut fler och fler C1 med åren. Nio år senare 1962 lanserades den snabbaste C1:an hittills. Med sin 4,6-liters V8:a var den kapabel till 250 hk. En Corvette C1 från 1962 har nu fått sin första tvätt på 30 år och resultatet är slående. 

Det är några grabbar från Youtubekanalen WD Detailing som lyckats hitta den 62 år gamla Corvetten. Bilen kördes fram till 1987 och hade då endast rullats 1770 mil. Sedan blev den lämnad först i en lada i 20 år för att sedan få spendera 10 år i ett varuhus. Under denna tid har den hunnit samla på sig en hel del djursbajs som till största del kommer från möss. 

Men även om bilen är fylld med bajs har den på något sätt klarat sig rätt okej. Därför gömmer det sig en riktig pärla under all smuts. Något grabbarna från WD Detailing verkligen lyckas fixa den här gången. 

Det första grabbarna gör är att fixa till exteriören med hjälp av en högtryckstvätt. Efter att ha fått bilen att bli ren på utsidan är det sedan dags för att ta en titt på insidan. Direkt när de öppnar bakluckan hittar de ett råttbo och massor av andra sorters spår av djur. Hela insidan dammsugs så att de värsta försvinner. Även under motorhuven är det också fullt med bajs och löv som dammsugs bort. 

Efter några timmars arbete är WD Detailings magi slutförd. Sätena ser nya ut och den svarta lacken lyser minst sagt. Om bilen fortfarande går att köra får vi aldrig veta, men det vore nog en dröm för många Corvetteentusiaster att få köra denna C1 efter sin pånyttfödelse. 

LÄS MER: