Colin McRaes unika Subaru säljs – till galet rekordpris

Rallylegendaren Colin McRaes Subaru Impreza WRX 22B STi kommer ut på
auktion. Bilen förväntas krossa alla prisrekord för märket. Kolla in en unik Subaru och
en av McRaes absoluta favoritbilar som nu kan bli din
.

Det här är ett unikt objekt med en proveniens utöver det vanliga som just nu söker ett nytt hem via auktionshuset Silverstone Festival den 25 augusti. Subarun var McRaes privata bil – och en av bara tre tillverkade prototyper med byggnummer 000/400.

Bilen väntas nå ett pris på otroliga 8,5 miljoner kronor. McRaes 22B som snart fyllt 25 år gammal är i ett mycket bra skick och har gått mindre än 1200 mil.

Bilen har en klassisk JDM-spec och en hastighetsmätare som visar i km/h trots bilens högerstyrning. Den enda modifieringen som inte är original är avgassystemet, men avgassystemet från fabrik och originaldäcken inkluderas i försäljningen.

Alla 22B STi har en 2,2-liters motor som påstås ge en effekt på 276 hästkrafter. Verkligheten är att de producerade bilarna mycket mer än så. Den blygsamt angivna effekten beror på ett kraftbegränsningsavtal som fanns mellan japanska biltillverkare när bilen byggdes.

Subaru knyter ofta ihop deras tillverkning av rallybilar med deras gatbilar, och den här versionen är verkligen inget undantag. Bilen har många speciella funktioner, däribland en sömsvetsad kaross, förstärkta driv- och kardanaxlar, större bromsar, justerbara främre och bakre differentialer och Subarus klassiska BBS-metallfälgar i guld.