Världspremiär för helt nya Toyota C-HR

Toyota presenterar en ny generation av populära modellen C-HR som nu kommer som laddhybrid. Nya CH-R kommer med nyheter som en ny drivlina, nya säkerhetssystem och en uppdaterad design. Laddhybriden får en räckvidd på 6,5 mil.

Nya Toyota C-HR har en ny design som sticker ut från liknande bilar i segmentet med sin kupéliknande design och vassa linjer. Nya C-HR har Toyotas senaste frontdesign, som återfinns på märkets elektriska SUV bZ4X. I övrigt känns formspråket igen från förra generationen, bland annat med det kontrastsvarta taket som sträcker sig ner till den bakre stötfångaren.

Nya Toyota C-HR introduceras med tre drivlinor. En 2,0-liters laddhybrid, och två elhybrider på 1,8 liter och 2,0 liter. Elhybridversionen på 2,0-liter har 198 hästkrafter och är utrustad med Toyotas nya fyrhjulsdriftsystem. Den framhjulsdrivna elhybriddrivlinan på 1,8 liter fanns även i förra generationen C-HR och delas med nya Corolla-familjen, men nu producerar den 140 hästkrafter. 

Laddhybriden är ny för C-HR och delar samma 2,0-litersmotor med elhybriden, men laddhybriden har mer kraft och tillsammans med ett större batteri levererar den 223 hästkrafter och har en officiell WLTP räckvidd på ren el på drygt 6,5 mil.

En nyhet för andra generationens C-HR är att ett nytt tyg för stolsklädseln finns tillgänglig, tyget är tillverkat av återvunna PET-flaskor och är en del av Toyotas mål att minska koldioxidavtrycket och öka användningen av återvunnet material. Även andra åtgärder har vidtagits såsom en ny lackeringsprocess och viktbesparing. Sammanlagt har nya Toyota C-HR dubbelt så mycket återvunnen plast än dess föregångare.  

Som standard har nya C-HR Toyotas senaste 12,3-tums skärm som återfinns i flera av märkets senaste bilmodeller. Nya uppkopplade tjänster som finns i Toyota C-HR är bland annat att man via MyT-appen kommer kunna starta klimatanläggningen innan avfärd, även en funktion med fjärrparkering via appen kommer finnas tillgänglig, där föraren står utanför fordonet vilket möjliggör en lättare manövrering i trånga parkeringsutrymmen. Under 2024 tillkommer även ett nytt digitalt nyckelsystem som möjliggör för föraren att öppna bilen via sin telefon.

Nya C-HR kommer med många av Toyotas senaste säkerhets- och förarassistansfunktioner. Bland annat kommer alla versioner utrustade med Toyotas Safety Sense-system, som hjälper till att undvika eller mildra en kollision genom att dämpa bilens hastighet vid risk för olycka. Andra nya säkerhetssystem är bland annat Steering Assist som bidrar till mjukare kurvtagning och Front Cross Traffic Alert, en förarövervakningskamera som känner av kommande fordon och cyklister och varnar föraren via bilens Head-up Display vid risk för olycka. 

Nya Toyota C-HR kommer att introduceras med två olika versioner som båda erbjuder hög utrustningsnivå, GR SPORT Premiere Edition och Executive Premiere Edition. Svenska priser på nya C-HR beräknas finnas tillgängliga under hösten 2023 och de första kundleveranserna sker i början av 2024.