24-åring kraschade Ferraris ikon värd 30 miljoner 

En 24-årig anställd hos en bilhandlare krockade i en Ferrari F40 i Tyskland. Bilen är en av de mer sällsynta Ferrari-modellerna och kostar över 30 miljoner kronor. F40:an ska dessutom varit listad för försäljning innan kraschen. 

Olyckan där den 24-åriga bilhandlaren krockade skedde i en tunnel på en motorväg i närheten av Stuttgart, Tyskland. På bilder som har släppts efter olyckan ser man att superbilen tagit stor skada framtill från tunnelväggen. 

F40:ans motorhuv, frontpaneler, stötfångare och flera andra komponenter låg utspridda på olycksplatsen. Bilen kommer förmodligen gå att laga, men det kommer inte att bli en billig historia. I dag värderas nämligen F40 för ett pris på 34 miljoner kronor. Innan krocken ska bilen ha varit listad för försäljning, något den inte är längre. Vid olyckan skulle bilen köras till en lokal bilutställning.

Ferrari F40 är en av de mest hyllade modellerna den italienska biltillverkaren tagit fram. Bilen tillverkades i Maranello, Italien mellan 1987 och 1992. Totalt gjordes strax över 1300 exemplar. F40 var den sista modell som personligen godkändes av Enzo Ferrari. 

Den unga anställde hos bilhandlaren klarade sig utan skador och fick lämna sjukhuset kort efter krocken. Vad som orsakade kraschen är fortfarande oklart. Lokala medier spekulerar om att det kan ha varit en av två saker: fortkörning eller ett tekniskt problem i bilen. F40:an är byggd för att köra snabbt då den har en 2,9-liters dubbelturbo V8 med 478 hästkrafter och 577 Nm i vridmoment. 0-100 km/h tar den på 4,1 sekunder. Inte dåligt för en bil som utvecklades på 80-talet.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester